Chilien tilanne 5.6.2021

Chilit on siirretty kasvihuoneeseen jo noin kuukausi sitten. Toukokuun alku oli kohtuullisen lämmintä myös öiden suhteen joten aluksi ei tarvinnut lämmitintä. Pidän 5 astetta rajana, koska kasvihuoneessa kuitenkin on hieman lämpimempää kuin ulkona. Ikkunat ja ovet pitää tietty pitää hyvin kiinni. Toukokuun lopulla tuli jopa yöpakkasia. Silloin otin käyttöön termostaatilla varustetun 2kW rakennuslämmittimen. Säädin termostaatin noin 1/4 osa lämmölle. Se piti kasvihuoneen öisin noin 5:ssä asteessa, mutta sähkökulut olivat silti hyvin pienet koska se ei lämmitä kuin tarvittaessa. Tuuletin siinä pyörii koko ajan, mutta sen teho on pieni, 25W. Viikon ajalla kului 7kWh sähköä joka maksaa noin 70 senttiä. Nyt on jo yölämmöt niin korkeat, että lämmitin on turha ja otin sen pois.

Kasvihuoneessa on 15 chiliä, sen lisäksi tomaattia ja muuta yrttiä sekä kukkia

Tässä alla kolme Poblanoa. Nuo kaksi pienempää oli niitä ”nutipäitä” jotka edellisessä chilipostauksessa nousivat ilman lehtiä. Hyvinvoivia kaikki.

Poblanot

Alla mielenkiintoisen risteytyksen Grao de bode & Cgn21500 1. sukupolven kasvi. Latvoin tämän ja ja se kasvoi hienosti ja teki kolme isoa haaraa. Runko on paksu ja kovasti pukkaa satoa. Risteytyksen on tehnyt Jukka Fatali, Fataliseeds.

Grao de Bode & Cgn21500 kasvi 1
Trapeida do Werner tekee pieniä kivoja podeja. Tänä vuonna minulla on näitä kaksi.
Lemon dropit pukkaavat myös hienoa satoa.
Aji Santa Rosa tekee myös satoa
Tässä tämä toinen 1. Sukupolven Grao de Bode & Cgn21500. Ihan erinäköinen kuten voi olla koska lajike ei ole vielä stabiili
Turbo Pube ei oikein tykkää olla kasvihuoneessa. Monet istuttaakin sen ihan ulos. Mutta katotaan jospa se alkais kukkimaan.

Ruuvi tageillä seuraan lämpöjä. Tänään oli hellepäivä. Vaikka kasvihuoneen ovet ja ikkunat oli auki niin kovasti on lämmintä ollut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *