Chilivuosi 2021

Lajikkeet tänä vuonna. Omista siemenistä Dalle Khursani 2kpl. Yellow Lantern 2kpl. Moruga Chocolade 1kpl. Trapeida do Werner 2kpl. Aji Santa Rosa (C02598) 1kpl. Lemon Drop 2kpl. Grao De Bode x CGN 21500 F1 2kpl, Turbo Pube 1kpl ensimmäinen Rocoto lajikkeeni, Poblano ja Guajillo ihan kun satuin katsomaan yhden ohjelman Enchilada kastikkeen teosta Strömssööstä. Saa nähdä käykö niinkuin Strömssöössä.

Idätykset alkoi pääasiassa 6.1. Poblano ja Guajillo myöhemmin. Poblanolle kävi hassusti ja idättelin sitä lisää. Kolmas onnistui. Olin ehkä istuttanut idun liian syvälle. Mullasta nousi vain tappi, sirkkalehdet olivat surkastuneet. Parin-kolmen viikon päästä siihen alkoi kasvamaan parin millin kokoinen lehti. Ks kuva alla.

Huvikseni aion katsoa kuinka noille käy.

Guajillo on elinvoimainen, en ole nähnyt näin isoja sirkkalehtiä missään. Sirkkalehdet on isommat, siihen on tullut pienemmät oikeat lehdet lisäksi.

Sitten minulla on myös latvomiskokeilu. Se näyttää lupaavalta. Kun ylimmän kasvupisteen katkaisee niin kasvi alkaa kasvattaa tilalle useita uusia ja näin ollen sitä tulee tuuheampi ja sadon pitäisi 2-3 kertaistua ainakin jos youtube vloggaajia on uskominen.

Viikko sitten latvoin Lemon Dropit ja nyt niissä on kuin onkin useita oksia kehittymässä

Siitä innostuneena ja rohkaistuneena latvon kaikki muutkin kun ne ovat riittävän isoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *