Uudet chilit itämään

Kaudelle 2022 valikoitui lähinnä Capsicum Pubescens lajikkeita.

Idätys alkoi heti tammikuun alussa. Käytin idätys lauttaa ja siirsin itäneet taimet taimimultaan.

Tiedot on http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html sekä Montufarin osalta http://www.chiliwiki.fi/index.php/Rocoto_Montufar

Rocoto Monfufar:

Lajike on kotoisin Ecuadorista Montufarin kanttoonista vuoristosta 2700 metrin korkeudelta. Punainen. Tämä on pubescenseksi keskitulinen ja sopii hyvin niin tuorekäyttöön yksinkertaisimmillaan leivänpäällisenä kuin monin tavoin jatkojalostettavaksi. Tämä ei ole vielä noussut vaikka on taimimullassa. Ei selvinnyt taimeksi.

Rocoto Surquillo:

Rocoto Surquillo on erittäin paksulihainen lajike, joka on keskitulinen ja polte voimistuu kantaan päin mentäessä. Maku on hyvää perusrocotoa ja se on hyvin monikäyttöinen. Erittäin satoisa kasvi hyvässä valossa, jolloin lähes kaikki hedelmät ovat kooltaan yli 130 grammaisia. Hidas idättää. Ei selvinnyt, ehkä toukka söi taimen.

Rocoto de la selva Oxapampa:

De la selva Oxapampa on merkittävimpiä perulaisia rocotoja ja tämä on todella herkullinen ja aromikas jättirocoto. Tulisuus on keskitasoa voimakkaampi. Hedelmät ovat kiinteitä ja paksulihaisia. Iti nopeasti. Ei tykkää olla suorassa auringonpaisteessa.

Rocoto Pisac Amarillo:

Rocoto Pisac Amarillo on hyvän makuinen lajike jossa on varsin tiukka polte. Hedelmät ovat kauniin keltaisia ja varsin kookkaita. Iti nopeasti. Kasvaa nopeasti ja tykkää auringosta.

Rocoto Machu Picchu Amarillo:

Keskitulinen maukas ja aromikas hedelmä joka vaatii paljon valoa ja lämpöä tuottaakseen hyviä hedelmiä ja runsaasti. Oranssi. Huono itämään. Ei kasva kovin nopeasti, sietää kuitenkin aurinkoa kohtalaisesti.

Rocoto San Pedro Rojo:

Rocoto San Pedro Orange on hyvänmakuinen keskitulista voimakkaampi mehukas rocoto. Hedelmät ovat pääosin kartion muotoisia ja varsin suurikokoisia, lähes pyöreitäkin muotoja on samassa kasvissa. Väri on kauniin syvä oranssi. Iti nopeasti, mutta taimet kasvavat hitaasti. Ei selvinnyt.

Poblano:

Iso mieto meksikolainen peruschili. Omista siemenistä viime kesältä. Vihreä muuttuu mustaksi kuivatettuna.

Jari Luodon siemeniä
idätyslaatikko: kahvinsuodatin ja Oasis

Fitness F2:

Viime kauden omista siemenistä. Erittäin maukas mutta tuleton paprika. Mielenkiinnolla odotan minkälainen tulee F1 siemenistä toinen sukupolvi. Ainakin itävät hyvin ja kasvavat nopeasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *